Συνάντηση Β.Παπανδρέου με τον Υπουργό, τους Υφυπουργούς Εθνικής Άμυνας και τον Α/ΓΕΕΘΑ

Θέματα Άμυνας

Οι Πολιτικοί Εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, για θέματα Εθνικής Άμυνας Βάσω Παπανδρέου, για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ανδρέας Λοβέρδος και το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης συναντήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη τους Υφυπουργούς και τον Α/ΓΕΕΘΑ και ενημερώθηκαν για θέματα αρμοδιοτήτων τους.

Μετά τη συνάντηση η Βάσω Παπανδρέου έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

Είχαμε μια ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και για γενικότερα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θεωρούμε ότι χρειάζεται και αλλαγή της δομής στις Ένοπλες Δυνάμεις, και μεγαλύτερη ετοιμότητα, και αυτό που επείγει είναι η προμήθεια άμεσα ορισμένων ανταλλακτικών και πυρομαχικών, και τα μέσα για Έρευνα – Διάσωση, αλλά αφού πρώτα αξιοποιήσουμε τον υπάρχοντα εξοπλισμό.

Για νέες αγορές εν μέσω οικονομικής κρίσης?

Είμαστε υπέρ του να προχωρήσουμε στις άμεσες ανάγκες του Στρατού, που είναι η αξιοποίηση του υπάρχοντος σύγχρονου εξοπλισμού. Υπάρχει έλλειψη πυρομαχικών και ανταλλακτικών, κι αυτό είναι η άμεση ανάγκη, κι όχι νέα εξοπλιστικά προγράμματα που βοηθούν τις οικονομίες άλλων χώρων. Οι οποιεσδήποτε προμήθειες πρέπει να γίνονται με διαφανείς διαδικασίες, με διαγωνιστικές διαδικασίες κι όχι με αναθέσεις.

Κυβερνητική στάση στους αγρότες, δίνει , δεν δίνει παροχές, προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι απαράδεκτες. Αυτό που έχει σημασία σήμερα, είναι να έχουμε ένα σχέδιο σωτηρίας της χώρας, κι όχι σωτηρίας άλλων οικονομιών με προγραμματισμό καινούργιων εξοπλισμών.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα μπορούν να περιμένουν, και η άμυνα της χώρας μπορεί να βελτιωθεί, με τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και του ηθικού των στρατιωτικών, και την αξιοποίηση του υπάρχοντος εξοπλισμού.

Χρειάζεται να βοηθήσουμε τους αγρότες, τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους, να αυξήσουμε πολύ τις επενδύσεις, για ν’ αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα η οποία έρχεται.