Συνέντευξη Β.Παπανδρέου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και στο δημοσιογράφο Λουκά Δημάκα

Συνεντεύξεις

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εξακολουθεί να σας φοβίζει το ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας;
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Τίποτε δεν έχει κριθεί και δεν μας χρειάζεται ούτε σιγουριά, ούτε αλαζονεία. Χρειάζεται αγώνας ως την τελευταία στιγμή για να πείσουμε όσους ακόμη προβληματίζονται.
Θέλω να ξέρουν όλοι, ότι στο ΠΑΣΟΚ πήραμε το μάθημά μας. Είχαμε δύο συνεχόμενες εκλογικές ήττες. Είχαμε προβλήματα. Προσωπικά, είχα πει πράγματα δυσάρεστα μετά από τις εκλογές του 2007. Αλλάξαμε. Ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε την πρωτοβουλία, άλλαξε πρόσωπα και πράγματα. Και τώρα μπορούμε πάλι να κοιτάξουμε στα μάτια τους πολίτες και να ζητήσουμε τη μεγάλη ευθύνη της διακυβέρνησης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Καραμανλής σας κατηγορεί ότι υπόσχεσθε τα πάντα στους πάντες.
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Οι πάντες άκουσαν τον Γιώργο Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη. Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες; Όχι βέβαια. Μίλησε και για τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, αλλά είπε και ποιοι θα πρέπει να πληρώσουν. Αυτό δεν αρέσει στον κ. Καραμανλή, που για άλλη μία φορά – και μάλλον τελευταία - ως πρωθυπουργός , ανακοίνωσε ότι τα βάρη θα πέσουν και πάλι στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Αυτό θέλουμε; Δε νομίζω ότι αυτό θέλει η ελληνική κοινωνία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για εκείνους που ράβουν υπουργικά κοστούμια (και … ταγιέρ) και τους είπε ότι θα μείνουν στις ντουλάπες. Ποιο είναι το μήνυμα πίσω από αυτό;
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Και πολύ καλά είπε. Οι αλαζονικές συμπεριφορές ανήκουν στο παρελθόν. Εγώ θέλω απλώς να απευθυνθώ στους ψηφοφόρους της ΝΔ, που είμαι βέβαιη ότι πονάνε όσο όλοι μας για την Ελλάδα. Και να τους πω ότι ο κ. Καραμανλής δεν αξίζει την τρίτη ευκαιρία που τους ζητάει , αφού σπατάλησε τις δύο προηγούμενες .Αλλά και για να τους διαβεβαιώσω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, γιατί έχει παλέψει πολύ για να έχει αυτή την εντολή της 4ης Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλά συνεχώς για ανανέωση, για νέα πρόσωπα . Είναι καιρός να περάσει το ΠΑΣΟΚ σε μία νεότερη γενιά;
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη περάσει σε νεότερες γενιές. Και αυτό είναι απόλυτα φυσικό, αλλά δεν είναι αρκετό . Έχω πει ότι με ανησυχεί το γεγονός ότι δεν διαθέτουμε επώνυμα στελέχη με ηλικία κάτω των 35 χρόνων. Και πρέπει να δουλέψουμε γι’ αυτό.
Από την άλλη πλευρά, είμαστε και εμείς που ιδρύσαμε το ΠΑΣΟΚ , με τις εμπειρίες , την Ιστορία μας , τα έργα μας και τα λάθη μας. Τα προβλήματα είναι μεγάλα , οι προκλήσεις είναι τεράστιες. Είναι στο χέρι των πολιτών να καθορίσουν την κατάλληλη δοσολογία, ανάμεσα στην ανανέωση και την εμπειρία.