Ερώτηση Β. Παπανδρέου στους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού για το ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου

Βουλή

Κύριοι Υπουργοί,

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου απηύθυνε την συνημμένη επιστολή στην οποία εκφράζει την πλήρη αντίθεση «…του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων, των μαζικών, κοινωνικών και αθλητικών φορέων της πόλης του…», τόσο με τον προωθούμενο χαρακτήρα της μεταολυμπιακής χρήσης του Ολυμπιακού κέντρου (ΠΑΛΑΙ), όσο και με τις διαδικασίες νομιμοποίησης των παρεμβάσεων που επιχειρούνται για την μετατροπή του σε αμιγές εμπορικό κέντρο.

Επειδή τα όσα καταγγέλλει ο Δήμαρχος στην επιστολή του αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση για τις μεθοδεύσεις «αξιοποίησης» του ακινήτου κρίνεται αναγκαία η επανεξέταση του θέματος στα πλαίσια των όσων προβλέπουν οι νόμοι, 2730/99 άρθρο 1 παρ. 2γ [τροποποίηση του άρθρου 15 του Ν. 1515/85 (άρθρο 15 παρ. 2.3.ε], . 2947/01 άρθρο 2 παρ. 2, 3028/02 άρθρο 10 , 3342/05 άρθρο 10 .

Τα σχέδια των επιχειρηματιών αναδόχων της δήθεν αξιοποίησης του Αθλητικού κέντρου προβλέπουν την ολοκληρωτική μεταμόρφωσή του σε εμπορικό κέντρο. Η δραστηριότητα αυτή θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη περιοχή του Δήμου Γαλατσίου.

Είναι σαφές, ότι η «αξιοποίηση» που προωθείται σήμερα έρχεται σε αντίθεση με ό,τι προβλεπόταν για την κατασκευή των ολυμπιακών έργων και την απόδοσή τους μετά την τελετή των αγώνων στο ευρύτερο κοινό της Αθήνας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1. Είναι ενήμεροι για τα όσα αναφέρει ο Δήμαρχος στην συνημμένη επιστολή του σχετικά με τις μεθοδεύσεις και παρατυπίες στην διαδικασία «αξιοποίησης» του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου ;

2. Θα συνεχίσει η κυβέρνηση την υλοποίηση του καταστρεπτικού για την περιοχή σχεδίου της αγνοώντας τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για ελεύθερους χώρους και αθλητικές υποδομές;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Βάσω