Ομίλια Βάσως Παπανδρέου στην 39η Επέτειο για την Ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Ομιλίες

 

Ομιλία Βάσως Παπανδρέου στην 12η σύνοδο του Εθνικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ

Ομιλίες

        Συντρόφισσες και σύντροφοι, θα μιλήσω ειλικρινά όπως κάνω πάντα, αν και δεν είναι πάντα δημοφιλές. Και απορώ που ορισμένοι δεν βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν με ειλικρίνεια από αυτό το βήμα, υπηρετώντας προσωπικές σκοπιμότητες.

        Η ειλικρίνεια έλειψε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν βρήκαμε το θάρρος να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Θεωρούσαμε ότι μπορούμε να χειριστούμε τα πράγματα, ώσπου η κυβέρνησή μας κατέρρευσε. Εδώ που φθάσαμε η ειλικρίνεια μπορεί να είναι λυτρωτική και για εμάς και για τους πολίτες που μας έχουν γυρίσει την πλάτη και δικαίως μας έχουν γυρίσει την πλάτη.

Ομιλία της Βάσως Παπανδρέου στην Ολομέλεια της Βουλής για το Μεσοπρόθεσμο

Ομιλίες

 

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Καλούμαστε σήμερα να πούμε το ναι ή το όχι στα πιο άγρια μέτρα που ανακοινώθηκαν ποτέ σε αυτή τη χώρα. Μέτρα, που δεν είναι μόνον σκληρά , μέτρα που δεν είναι μόνον άδικα. Είναι και μέτρα αναποτελεσματικά. Τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, που είναι τεράστια, θα επιδεινωθούν.

Παρέμβαση της Βάσως Παπανδρέου στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2011

Ομιλίες

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ,

Με την ευκαιρία της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2011, είναι ευκαιρία να πούμε μερικές αυτονόητες αλήθειες. Ποιοι είμαστε, τι θέλουμε, πως μπορούμε να το κάνουμε. Και κυρίως, τι μπορούμε να κάνουμε.